Vad är ett escape room?

Escape room spel är ett slags spel som upplevs i verkligheten. En grupp låses in i ett rum och måste klara ett viktigt uppdrag med hjälp av ledtrådar i rummet. Ett roligt äventyr för alla åldrar!

Är det säkert att spela ett escape room?

Vår anläggning är utrustad med fyra nödutgångar, och varje rum är utrustat med en nödknapp enligt Malmö Stads föreskrifter för escape rooms. Dessutom har varje lag en spelmästare, en person dedikerad till att säkerställa en trygg och trevlig upplevelse för alla deltagare.

Blir vi övervakade?

Vi använder övervakning med kameror i alla våra spel för att kunna erbjuda optimala ledtrådar i realtid vid behov. Videoupptagningen sker live, den spelas inte in.

Är vi verkligen inlåsta i rummen?

Ja. Dock finns det panik-knappar som omedelbart låser upp dörrarna om det skulle uppstå någon nödsituation.

Hur många spel finns det?

Vi har 5 rum i Malmö: Soviet Spy Mission, Zombie Outbreak, Zodiac killer och två identiska Prison Break rum.

Hur mycket tid har vi?

Man har 60 minuter på sig att klara uppdraget! Dock så tar hela upplevelsen circa 90 minuter, vilket inkluderar en kvarts introduktion och ett ungefär lika långt avsked efter spelet.

Hur många personer kan spela i ett rum?

Det maximala antalet spelare är 6 personer och det minsta är 2. Är ni en duo som ska spela får ni förbereda er på att jobba hårt, det finns många uppgifter att lösa! Om ni är flera så har ni ett tillfälle att öva på era kommunikationsfärdigheter.

Finns det en åldersgräns?

Den lägsta rekommenderade åldern på spelare är 14. Yngre barn är välkomna i sällskap av sina föräldrar. Barn så unga som 4 har spelat våra spel med sina föräldrar. Även fast de inte kan bidra till laget så har de tyckt det varit roligt att leta efter ledtrådar.

Vem kan spela?

Alla! Spelen är inte fysiskt krävande, utan kräver bara hjärnan som muskel. Dessutom finns det alltid stolar i rummen om någon deltagare skulle behöva vila sig. De som har klaustrofobi kan lämna rummen när de vill och ändå få chansen att uppleva våra spel. Även de med medicinska tillstånd kan spela våra rum och mycket kan anpassat så det funkar för er.

Hur mycket kostar det?

Startkostnaden ligger på 850 SEK och varierar beroende på antalet deltagare. Kolla på bokning för att få mer information. Vänligen var uppmärksam på att detta är ett live-event och på grund av detta accepteras avbokningar endast upp till 6 timmar innan. Vi accepterar alla vanliga kreditkort.

Hur kan man boka?

Du är bara ett par klick bort från att ha ett rum bokat. Här på vår hemsida kan du hitta ett tidsschema för alla våra rum och där är det bara att välja den tid som passar dig bäst. Har du frågor om bokning är du mycket välkommen att kontakta oss på telefon eller e-mail.

Hur funkar det om vi är fler än 6 personer?

Om du behöver göra en bokning för fler än 6 personer kan du använda "Multiple Booking"- verktyget. Med det här verktyget kan du välja mer än ett rum åt gången samtidigt som du endast behöver skriva in din bokningsinformation en gång. Detta gör bokningsprocessen för mer än ett rum mycket enklare och snabbare.

Hur vet jag att min bokning genomförts?

När du bokar får du en bekräftelse via e-mail från vårt system. Det här e-postmeddelandet kommer att innehålla information om tid och datum för din bokning. Om du inte får ditt e-mail behöver du kontakta oss, eftersom det finns en risk att bokningen inte gått igenom. Ett spel garanteras inte förrän du fått ett bekräftelsemail.

Hur långt innan måste jag vara på plats?

Vänligen var på plats 5 minuter före bokad tid. Vid ankomsten får ni en kort introduktion om hur man spelar och vad man kan förvänta sig, följt av en introduktion som är specifik för historien om ditt valda rum. Eftersom vi har ett begränsat antal rum så är det viktigt att ni håller era tider. Om ett spel skulle fördröjas kan det komma att påverka resten av dagens spel. Vänligen kontakta oss om ni skulle bli sena.

Vilket språk pratas det i rummen?

Alla våra rum, även introduktionerna, presenteras på engelska. Det är möjligt att få presentationerna på svenska om detta tidigare har ombetts via email. Väl i rummen kommer ni bara behöva ha väldigt grundläggande engelskakunskaper, som t.ex nummer, etc...

Serverar ni alkohol?

Nej det gör vi inte. Om ni dyker upp alkoholpåverkade har vi rätt att neka ert spel. Om detta är fallet kommer ni fortfarande vara betalningsskyldiga.

Presentkort

Detta är en unik gåva till jul, födelsedag, årsdag eller bara för att överraska någon! Om du ger en häftig upplevelse som detta till dina vänner kommer de att vara för evigt tacksamma. Du är bara några klick bort från att få ditt personliga presentkort - gå till presentkortet överst på sidan! Presentkorten är giltiga i 12 månader efter inköpsdatum.

Team building event

Escape Room är det bästa team building eventet! Laget måste samarbeta, använda logik och kreativitet för att ta sig ut. Om du har någon från HR-avdelningen som följer med kan hen sitta med våra game masters och observera spelet som ger insikter i lagdynamiken och få en bättre bild på varje kollega. Med våra 5 rum kan vi ta emot 30 spelare samtidigt!